SİMURG'lu Bilal Özkan, kısa film yarışmasında birinci oldu

18 Aralık, 2018

Eyüpsultan Belediyesi SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı ödül almaya devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Verimlilik” temalı kısa film yarışmasında, SİMURG Akşemsettin Bilgi Evi öğrencisi Bilal Özkan “Verimlilik” adlı filmle birincilik ödülünü aldı.

Ankara'da gerçekleştirilen törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, SİMURG’lu öğrenci ve öğretmenlerle beraber katıldı.

Bilal Özkan, ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı. Ayrıca Özkan, ödülünü alırken Bakan Varank’a SİMURG atkısı hediye etti.

SİMURG ARTIK ÜLKE ÇAPINDA ETKİSİNİ GÖSTERİYOR”

Emeği geçen eğitmenler ve oyunculara teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Remzi Aydın, şöyle konuştu:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca verimlilik alanında kısa film yarışmasında Türkiye birincisi olan Akşemsettin Bilgi Evi öğrencimiz Bilal Özkan'ı kutluyorum. Simurg eğitimlerimiz artık ülke çapında etkisini gösteriyor”

“GENÇLERİN PROJELERİ GELECEK İÇİN ÜMİT VERİCİ”

Törende konuşma yapan Bakan Mustafa Varank ise, verimlilik bilincinin genç nesillere aktarılmasını sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde okullarda yarışmalar düzenlediklerini belirtti.

Bakan Varank, gençlerin verimlilik konusuna gösterdikleri ilgi ve yarışmalarda ortaya çıkardıkları projelerin gelecek açısından ümit verici olduğunu vurguladı.

UYGULANABİLİR VE ÖZGÜN FİKİRLER ÜRETEN TÜM GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Gençlerin “bilgi çağında” bilgi teknolojilerini çok iyi kullanmaları ve bu teknolojileri nasıl geliştirebilecekleri sorusuna cevap aramaları gerektiğini ifade eden Varank, şöyle devam etti:

“Günümüzde yenilikçi olmak, üretkenliği artıran verimli ve orijinal fikirlerin hayata geçmesiyle mümkün olabiliyor. Uygulanabilir ve özgün fikirler üreten tüm gençlerimizin yanındayız”