"Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikâyesi" sergisi Galeri Eyüpsultan'da

Koleksiyoner Mustafa Taviloğlu'nun 50 yılı aşkın süredir biriktirdiği eserlerden oluşan "Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikâyesi" sergisi Galeri Eyüpsultan’da sanatseverlere kapılarını açtı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÖZEL SANAT KOLEKSİYONU

Bir Koleksiyoner Hikâyesi, 1972’den günümüze, yarım asırlık bir tutkuyu, birikimi ve adanmışlığı sanatseverlerle paylaşıyor. İstanbul’un önemli 7 sanat mekânına yayılan Bir Koleksiyoner Hikâyesi, 52 yıldır kesintisiz gelişmeye devam eden ve bugün 903 sanatçının 2 bin 430 eserinden oluşan, Türkiye’nin en büyük özel sanat koleksiyonlarından biri olan Taviloğlu Koleksiyonu’nu bir seçki yapmadan tüm eserleri ile izleyiciye sunuyor.

YARIM ASIRLIK BİR BİRİKİMİN ÜRÜNÜ

Yarım asırlık bir birikimin ürünü olan Taviloğlu Koleksiyonu pentürden fotoğraf ve videoya, heykelden yerleştirmeye ve dijital işlere; Türk resminin ustalarından günümüzün genç çağdaş sanatçılarına Türkiye’nin modern ve çağdaş sanat tarihine dair önemli bir bellek oluşturuyor. Üçüncü on yılında yabancı sanatçıları da dâhil etmeye başlayan Taviloğlu Koleksiyonu, dünya sanatını da takip ediyor.

SERGİ, ÜLKENİN KÜLTÜREL VE SANATSAL DÖNÜŞÜMÜNÜN DE İZİNİ SÜRÜYOR

Bu kapsamda bir koleksiyonun tamamının eş zamanlı olarak kamuyla paylaşılması bakımından Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bu sergi, yalnızca sanat yapıtı değil aynı zamanda kendi zamanını biriktiren Mustafa Taviloğlu’nun sanat sevgisini, beğenilerini ve koleksiyonerlik yolculuğunu izleyicilere aktarırken ülkenin kültürel ve sanatsal dönüşümünün de izini sürüyor.

“TAVİLOĞLU KOLEKSİYONU” 15 ARALIK’A KADAR GEZİLEBİLECEK

"Taviloğlu Koleksiyonu", 15 Aralık'a kadar Galeri Eyüpsultan’ın yanı sıra Artİstanbul Feshane, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Sanat Müzesi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Müze Gazhane'de ücretsiz görülebilecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız